L’Edifici Llavor del CRC compta amb 288 m² distribuïts en dues plantes i està ubicat a Amposta. Des de la seva concepció, l’edifici ha estat construït amb materials sostenibles, esdevenint un edifici circular, emblemàtic i experimental (climate positive, nZEB).

Iniciatives i projectes com el PECT Ebre Bioterritori, el Bioresilmed i el iClimaBuilt (principal catalitzador de la iniciativa) ja estan vinculats a l’Edifici Llavor.

Més enllà dels projectes, el nou edifici centralitza quatre objectius relacionats amb el desenvolupament de tecnologies innovadores aplicades a l’espai natural que l’envolta.

Test Bed Building

Demostració de noves tecnologies en evolvents d'edificis a escala real (TRL ≥ 7) gràcies a la seva concepció d'edifici demostrador experimental.

Innovació R+D+I

Desenvolupament d'activitat innovadora R+D+I amb l'oportunitat d'experimentar sobre el terreny amb noves tecnologies.

Seu del CRC

Centralització de l'activitat R+D+I que porta a terme el CRC a favor de la recerca i l’adaptació dels espais a l’emergència climàtica.

Captador d'oportunitats

Aconseguir i treballar futurs projectes d'R+D+I a nivell català, estatal o europeu per potenciar les capacitats de l'Edifici Llavor.

Integrant la climatologia al disseny sostenible

L’Edifici Llavor es troba a Amposta, a la zona climàtica Csa (clima mediterrani típic), on es presenten unes condicions de vent molt interessants i eficients per aquest tipus d’edificacions. 

Amb l’objectiu d’aprofitar al màxim la seva ubicació, l’Edifici Llavor compta amb una orientació òptima amb una façana totalment exposada al vent i l’altre a l’incidència solar.

Aquest pla arquitectònic permet la correcta ventilació natural de l’espai promovent el confort tèrmic i l’eficiència energètica a la vegada que contribueix a la sostenibilitat del medi ambient.